Renoviranje Kupatila

Elegantno i funkcionalno

Savremeni dizajn za Vaše kupatilo

Kupatilo je, kao jednu od najdelikatnijih prostorija u stanu, bitno dobro rešiti kako bi se obezbedilo dugoročno korišćenje bez kompromisa po pitanju funkcije i estetike. Kada se radi o renoviranju kupatila, to se postiže preko kvalitetanog dizajna i završne obrade.

Naš pristup

Kako mi dizajniramo?

Harmonija

Skladnim izborom oblika i boja i pozicioniranjem gradivnih i dekorativnih elemenata stavramo efekat rasterećenja prostora, čime postižemo da Vas prostor ne umara već boravak u njemu učini što prijatnijim.

Funkcija

U skladu sa Vašim željama i potrebama, unapredjujemo funkcionalnost prostora kako bi postao još komforniji i efikasniji pri svakodnevnom korišćenju.

Detalji

Posebnu pažnju posvećujemo detaljima kako bi stvorili što unikatniji i ukusniji prostor koji će se dopasti i vama i vašim gostima. 

Renoviranje kupatila

i zašto je bitno?

Iako se kupatilo obično pravi da traje, ono vremenom ipak gubi na kvalitetu. Materijali i saniratni elementi se troše i usled učestalog dejstva vode i temperaturnih promena dolazi do njihovih oštećenja, abrazije, gubitka glazure i stvaranja mikro ili makro pukotina.

Ovi procesi smanjuju stabilnost i nosivost sanitarnih elemenata i postojanost završnih materijala. Usled dejstva negativnih faktora dolazi do apsorpcije vodene pare i stvaranja vlage, budji i neprijatnih mirisa, kao i krunjenja keramičkih pločica.

Renoviranjem kupatila, imamo priliku da otklonimo sve nedostatke i kvarove i unapredimo ih boljim rešenjima i materijalima, koji će, ne samo obezbediti veću dugotrajnost, već će i užitak korišćenja prostora podići na viši nivo.

Drugi važan aspekt renoviranja sanitarnog čvora je estetika. Promena vizuelnog stila, koja dolazi zajedno sa promenom materijala i sanitarnih elemenata, donosi pozitivnu promenu u doživljaju i korišćenju prostora a kupatilo poprima vizuelni identitet u skladu sa vremenom u kome živimo. 

Pozitivne Promene

i šta one donose?

Poslednjih decenija, a naročito u protekloj dekadi, puno toga se promenilo po pitanju dizajna i završne obrade kupatila.

Ove promene se ogledaju najpre u materijalima koji se danas koriste, dizajnerskom pristupu i valorizaciji prostora, kao i unapredjenim funkcionalnim i vizuelnim aspektima.

Savremeni Materijali

Zahvaljujući modernim tehnološkim proizvodnim procesima, današnji materijali za završnu obradu sanitarnog čvora prevazilaze materijale iz ne tako davne prošlosti.

Pružaju veći stepen otpornosti na habanje i imaju bolju površinsku zaštitu sto ih čini otpornijim na stvaranje mikro pukotina. Ovo je posebno važno jer sprečava narušavanje teksture i prodor vode u unutrašnju strukturu materijala. Takodje imaju i bolja adhezivna svojstva.

Zahvaljući varijetetu dimenzija i dezena, moderni materijali obezbedjuju i daleko veću fleksibilnost po pitanju estetike, što je od posebne vaznosti pri postizanju odredjenog vizuelnog stila kupatila.

Još jedna bitna stavka modernih materijala je i pojednostavljen i brži način ugradnje, koji omogućava i lakše uklanjanje i zamenu materijala u budućnosti.

Sanitarni Elementi

Sanitarni elementi su u proteklom periodu doživeli dosta pozitivnih transfromacija i unapredjenja. Iako je funkcija ostala manje-više nepromenjena, oni su danas obogaćenji detaljima i tehničkim rešenjima koji pospešuju njihovu efikasnost i omogućavaju dizajnerima enterijera veću slobodu i drugačiji pristur u organizaciji i iskorišćenju prostora. Pored toga, danas postoje i mnogo bolja estetska rešenja na polju sanitarnih elemenata a izbor je višestruko puta veći nego pre samo jedne decenije.

Tako, danas imamo na raspolaganju ugradne vodokotliće koji u kombinaciji sa konzolnim WC školjkama (WC šoljama), ne samo da omogućavaju bolje iskorištavanje prostora, već i deluju jako lepo, što sa aspekta estetike predstavlja veliki pomak. Pored toga, oni sadrže i sisteme za uštedu vode prilikom otpremanja materijala u odvod, pružajući vam mogućnost kontrole nad količinom vode koju koristite.

Moderne kade i tuš kabne su takodje doživele pozitivene transformacije. Danas imamo tuševe koji nam obezbedjuju efektivnu uštedu vode i prostora, kao i estetski mnogo privlačnija i elegantnija rešenja nego ranije.

Dizajn modernih umivaonika, bidea i pisoara je takodje takav da im obezbedjuje multifunkcionalnost, poboljšanu estetiku i lakše održavanje. Sve ovo važi i za pomoćne kupatilske elemente i nameštaj, što nam pruža mnogo veću slobodu izbora pri organizaciji kupatila.

Dizajn

Kao što vidimo, napredak na polju materijala i sanitarnih elemenata, donosi dizajnerima mnogo veću slobodu i više izbora pri rešavanju kupatila.

Pojava novih mogućnosti na polju funkcije, dispozicije i estetike nas sve manje ograničava na tradicionalna rešenja kojima je i sam oblik i pozicija kupatila u objektu često bivao uslovljen.

Danas smo u stanju da, za isto ulaganje dobijemo više i luksuznije ili čak i da uštedimo. Takodje, u stanju smo da, zahvaljujući kvalitetnim rešenjma, bilo koji prostor u objektu pretvorimo u lepo i funkcionalno kupatilo ili bilo koji stari sanitarni čvor lako renoviramo i transformišemo u najmodernije kupatilo po svemu u skladu sa savremenim standardima i normama gradjenja.

Treba Vam dizajn za renoviranje kupatila?
Pitajte nas a mi ćemo Vam brzo odgovoriti

Pogledajte naše ostale usluge

Detaljan prikaz svih naših usluga renoviranja stana

Lako do stana iz snova

Renovator čini tim iskusnih i kreativnih profesionalaca specijalizovanih za renoviranje stanova. Nudimo usluge izrade profesionalnog dizajna i projektujemo kompletno ili parcijalno renoviranje stana ili kuće, specijalno prilagodjeno Vašoj viziji, željama i potrebama. Renovator Vam pomaže da razradite Vaše ideje do perfekcije. Ako nemate ideju a potrebno Vam je renoviranje, nemate razloga za brigu. Naši dizajneri su tu da Vam pomognu tokom celog procesa renoviranja – od početne ideje, preko kompletnog dizajna, sve do završetka radova.

Kontakt: info@renovator.rs